Kinderen & Jeugd

voetbal

Als cliënt heb je het recht om mee te praten over de zorg en de behandeling die je van Rivierduinen krijgt. Daarom heeft GGZ Kinderen & Jeugd Rivierduinen een cliëntenraad opgericht speciaal voor jonge cliënten. Misschien is die cliëntenraad iets voor jou, want jouw mening telt!

We willen jouw mening!

In de cliëntenraad worden algemene onderwerpen besproken, zoals privacy en geheimhouding, de verschillende behandelingen, hoe gaat de behandelaar met je om, wachttijden, etc. De cliëntenraad gaat ook regelmatig in gesprek met de directie van Rivierduinen. Om samen te bedenken hoe de zorg nóg beter kan. Bijvoorbeeld hoe de behandel-gesprekken beter kunnen verlopen of hoe de benadering van jongeren anders zou kunnen. Maar ook praktische zaken horen bij de taken van de cliëntenraad, zoals het zorgen dat de wachtkamers prettig zijn voor jongeren.

Als lid van de cliëntenraad kun je veel leren. Bijvoorbeeld hoe je je mening goed kunt verwoorden. Ook is het mogelijk cursussen te volgen en deel te nemen aan landelijke bijeenkomsten. Je kunt er ook nog eens wat mee verdienen. En daarnaast proberen we ons werk natuurlijk zo leuk mogelijk te maken: we willen met jou nadenken over een nieuwe, leuke ruimte voor de cliëntenraad en elk jaar maken we samen een gezellig uitstapje!

Mike

Lid worden?
Vanaf 12 jaar kunnen kinderen meepraten over de gang van zaken bij Kinderen&Jeugd.  Lijkt het je leuk om actief te worden in de cliëntenraad? Laat het ons weten en meld je aan! Ook als je behandeling is afgerond, mag je nog 1,5 jaar deelnemen! Er is altijd ruimte voor nieuwe leden!

E-mail ons gerust met vragen:   ccr@rivierduinen.nl

Oudercommissie
De leden van de cliëntenraad Kinderen&Jeugd zijn kinderen en jongeren. Willen je ouders ook meepraten over de kwaliteit van zorg bij Rivierduinen? Zij kunnen terecht bij de oudercommissie.