Kinderen & Jeugd

voetbal

Als cliënt heb je het recht om mee te praten over de zorg die wij leveren. Daarom heeft GGZ Kinderen en Jeugd Rivierduinen een cliëntenraad opgericht. Misschien is de cliëntenraad iets voor jou, want jouw mening telt!

Jouw mening telt!

In de cliëntenraad worden algemene onderwerpen besproken, zoals privacy en geheimhouding, de verschillende behandelingen, hoe gaat de behandelaar met je om, wachttijden, etc. De cliëntenraad gaat ook regelmatig in gesprek met het management van Rivierduinen. Om samen te praten over hoe wij ons werk nóg beter kunnen doen.

Als lid van de cliëntenraad kun je een hoop leren. Bijvoorbeeld hoe je je mening goed kunt verwoorden. Ook is het mogelijk cursussen te volgen en deel te nemen aan landelijke bijeenkomsten. Je kunt in aanmerking komen voor een financiële vergoeding. En daarnaast proberen we ons werk natuurlijk zo leuk mogelijk te maken: we willen met jou nadenken over een nieuwe, gezellige ruimte voor de cliëntenraad en elk jaar maken we een uitstapje met de cliëntenraad.

Lijkt het je leuk om actief te worden in de cliëntenraad? Meld je dan aan bij  de cliëntenraad. Ook als je behandeling is afgerond, mag je nog 1,5 jaar deelnemen!

Oudercommissie

Je ouders zijn natuurlijk ook cliënt bij Rivierduinen. Zij kunnen daarom – apart van de cliëntenraad- in de oudercommissie meepraten over de kwaliteit van onze zorg. Deze oudercommissie is een onderdeel van de cliëntenraad. Je ouders kunnen zich ook aanmelden bij de cliëntenraad .

Mike

Lid worden?

Vanaf 12 jaar kunnen kinderen meepraten over GGZ Kinderen en Jeugd. Ze denken mee over hoe het beter kan. Bijvoorbeeld hoe de gesprekken beter kunnen verlopen of hoe de benadering van jongeren anders zou kunnen. Maar ook praktische zaken kunnen tot de taken van de cliëntenraad behoren, zoals het zorgen dat de wachtkamers prettig zijn voor jongeren.  De cliëntenraad bestaat uit (oud)cliënten van GGZ Kinderen en Jeugd. Er is altijd ruimte voor nieuwe leden.

E-mail: clientenraad.kinderenenjeugd@rivierduinen.nl