Adviezen DB/L

Bravo Bavo
Eind 2017 wordt het Bavo-terrein eindelijk verkocht. Dat betekent echter dat er voor de 100 cliënten die daar nog wonen alternatieve woonruimte moet worden gezocht. De cliëntenraad laat de directie weten het jammer te vinden dat men zich niet veel eerder heeft gerealiseerd dat de woningmarkt op slot zit. Daar is immers de afgelopen 10 jaar al vaak genoeg voor gewaarschuwd als weer een belofte om op het Bavoterrein nieuwe klinieken te bouwen definitief niet doorging. In 2013 hebben teleurgestelde bewoners een petitie met honderden handtekeningen aan de Raad van Bestuur aangeboden en is het probleem van de doorstroming zelfs expliciet ter sprake gekomen. De huidige directie zegt toe dat niemand “op straat” zal komen te staan. Dat geloven we graag, maar vrezen wel dat een kamer in Groningen als een aanvaardbaar alternatief zal worden aangeboden.

Een dure inloop?
Voor de zoveelste keer dreigt sluiting van De Poolster: de laagdrempelige inloop, voor en door cliënten van Rivierduinen. Wederom geeft de gemeente Katwijk aan dat de inloop te duur zou zijn. De cliëntenraad begrijpt er niets van en vraagt bij de directie de cijfers op. Die legt de vraag neer bij Movens, maar gedurende geheel 2017 (en verder) blijft het antwoord uit. Inmiddels zijn gemeentes zelf verantwoordelijk voor de opvang van de eigen kwetsbare inwoners. De gemeente Katwijk ziet haar dwaling in en zegt toe de Poolster voorlopig open te houden.

Verzwaard hygiëne-advies
Een bewoner van de HIC wendt zich ten einde raad tot de cliëntenraad: hij heeft een super vieze wc-borstel en men weigert om een nieuwe te leveren. Gelukkig blijkt één frons van de kersverse directeur genoeg.

fotograverenverbodenDoet u mij maar geen foto! Het jaar 2017 begint goed: tegen de huisregels in loopt een medewerker tijdens een open dag overal foto’s te maken. De cliëntenraad zorgt direct voor het eerste advies van het jaar: nogmaals de huisregels onder de aandacht van de medewerkers brengen.

 

2017 new-years-eve-1941665_1280Directie compleet.
Aan alle wisseling van directeuren komt (voorlopig) een eind. De cliëntenraad stemt in met de aanstelling van mw. Carla Overkamp als Directeur Algemene Zaken en dhr. Wouter Teer als Directeur Behandelzaken.

 

Iedereen een fietsenmaker
Na 100 jaar beeldbepalend te zijn geweest voor de GGZ in Leiden en omstreken, wordt het Kasteel Endegeest in oktober 2016 verlaten. De bijgebouwen worden verkocht en dus moet de fietsenmakerij van het Endegeest verhuizen.
Men vindt een goede partner in de fietsenmakerij van de kringloopwinkel Het Warenhuis. Deze fietsenmakerij - bicycle-1850008_1280fietsenmakerij wil uitbreiden en is toe aan een professionaliseringsslag. De fietsenmakers van Rivierduinen, met hun gedegen kennis en moderne apparatuur zijn meer dan welkom.
De cliëntenraad heeft echter bedenkingen over het businessplan  waarin nadrukkelijk wordt gesproken over het maken van ‘winst’.  Merkwaardig dat cliënten die een eigen bijdrage moeten betalen om in de fietsenmakerij te mogen werken,  nu opeens winst moeten gaan maken. Worden de cliënten dan niet teveel onder druk gezet? Wat gebeurt er met hen als  ze er niet in slagen om zo productief te zijn?
Maar nadat het misverstand is opgehelderd (winst volgt als het ware ‘natuurlijk’ uit het stroomlijnen van het proces en doordat de vrijwel oneindige hoeveelheid gratis onderdelen die het Warenhuis op voorraad heeft de kostenpost ‘inkoop’ tot nul reduceert), geeft de CR op verzoek van de Deelnemerscommissie van Movens het groene licht.

Mary PoppinsOngevraagd advies bezoek Inspectie
De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) kondigt aan alleen nog onaangekondigd een bezoek aan Rivierduinen te brengen. Dit zou betekenen dat de cliëntenraad niet meer met de IGZ kan overleggen. De CR verzoekt de directie dringend om niettemin actief te proberen om de CR te bereiken indien de IGZ onverwacht voor de deur staat.  De directie pakt dit advies direct op.

2015

Ongevrpoolster_vindenaagd advies Inloop
De cliëntenraad spreekt in bij de gemeente Katwijk voor het behoud, in ongewijzigde vorm,  van de cliënt- gestuurde inloop “De Poolster” in Katwijk.  Dit leidt tot toezeggingen van de wethouder.

 

Ongevraag20071020-sportschoold advies Fit Your Body

De cliëntenraad geeft op 1 oktober het advies om het mogelijk te maken dat ervaringsdeskundigen zelfstandig sportgroepen kunnen begeleiden.

 

OngevraagE50_sleutels-500x500d advies sleutels opname ouderen
De cliëntenraad geeft op 10 juli een ongevraagd advies over het ontbreken van sleutels bij opname ouderen waardoor cliënten hun kamer niet kunnen afsluiten.  De directie onderneemt onmiddellijk actie.

 

20071020-sportschoolAdvies “besluit” Fit Your Body
De cliëntenraad geeft op 16 juni een negatief advies over het besluit van de directie over de inkrimping van personeel bij Fit Your Body.  De cliëntenraad vraagt op korte  aandacht voor het werven van deelnemers  en op de lange termijn zou de Cliëntenraad meedenken aan over het levensstijlaanbod.

 

 logoAdvies verhuizing dagbesteding Flevoweg

De Cliëntenraad geeft uiteindelijk op 29 mei een positief advies onder voorwaarden over de verhuizing van de dagbesteding aan de Flevoweg naar de huizen in de buurt.  De punten veiligheid en huisregels  moet nog beter worden uitgewerkt.

 

ontslagvolgorde-bepalenAdvies reorganisatie 2015
Op 10 februari geeft de Cliëntenraad een positief advies over de adviesaanvraag reorganisatie 2015. De Cliëntenraad vraagt wel aandacht voor het zo min mogelijk wisselen van behandelaar, niet teveel jonge behandelaren aan te nemen en om betrokkenheid bij de uitwerking van de onderdelen zoals dagbesteding, sport/bewegen en de HIC

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.