SGP op bezoek bij DBL

Op 25 maart kwamen Diederik van Dijk (Tweede Kamerlid voor de SGP) en Ardjan Boersma (beleidsmedewerker) op bezoek bij de cliëntenraad. We ontvingen ze op de vroege morgen met een stevig ontbijt: een uitleg over het suïcide-preventie beleid van Rivierduinen.

Het kamerlid bleek goed geïnformeerd over het onderwerp, maar was niettemin onder de indruk van de persoonlijke verhalen van de leden van de cliëntenraad. Wij hopen dat de formerende partijen evenveel oog zullen hebben voor suïcide-preventie.

Petra deelt 350 lintjes uit voor suïcidepreventie

Petra van der Maat van de cliëntenraad DBL heeft maandagochtend (4 september) bij de deur en op de afdelingen in Rijnveste 350 gele lintjes uitgedeeld in het kader van de Week van de Suïcidepreventie. Petra had de lintjes besteld bij 113 online. Een zeer geslaagde actie! Als zoveel mensen een geel lintje dragen, volgt vanzelf het gesprek over dit moeilijke onderwerp. En een gesprek leidt tot begrip.

De gele lintjes van de 113 campagne “Ik zie je” nodigen uit tot een gesprek

Zeg nee (of ja) tegen doorgeven van je privé informatie

Je behandelaar moet na de zomer aan de overheid doorgeven hoe “ziek” je bent. Dit doet zij/hij door een lange vragenlijst over jou in te vullen. Of je veel alcohol drinkt, drugs gebruikt, seksuele problemen hebt, slecht slaapt, hallucinaties of rare gedachten hebt, depressief bent etc etc. Natuurlijk anoniem! Maar het zijn wel jouw gegevens. Als je daar bezwaar tegen hebt, bespreek dat dan met je behandelaar. Zie ook: https://www.rivierduinen.nl/privacy/ (helemaal onderaan)
De cliëntenraad kan je verder informeren.

Movens Rocks treft prachtig weer

Twaalf herstel-rockbands lieten op 27 juni met hun swingende muziek de ramen op het Endegeest terrein trillen. Na een optreden van een doedelzak-band, dat zelfs de aandacht van de politie trok, volgden de verschillende bands elkaar in rap tempo op. Rondom het festival terrein hadden de verschillende dagactiviteiten van Movens een 10-tal kraampje ingericht. De vrijwilligerscentrale van Rivierduinen en natuurlijk ook de cliëntenraad waren de hele dag van de partij. Opvallend veel cliënten uit de Bollenstreek waren op het festival afgekomen – een vrolijk weerzien! Ruim 10 graden koeler dan de hittegolf van de weken ervoor, beetje wolken, vriendelijk windje: de dag kon niet meer stuk. Tot volgend jaar!

16 juni – internationale neurodiversiteit pride day

What’s strong with you?
Een speciale dag om iedereen te waarderen die neurologisch verschillend is. ND Pride Day wordt sinds 2018 elk jaar georganiseerd om acceptatie, integratie en waardering in de samenleving te ondersteunen van mensen waarvan het brein anders functioneert – denk bijvoorbeeld aan autisme, adhd, add, hoogbegaafdheid, etc. Kijk op de activiteiten kalender van je gemeente om te zien hoe de dag bij jou gevierd wordt.
Voor meer informatie: www.neurodiversiteit.nl

Clientenraad Leidschendam /Zoetermeer zoekt “tips en tops”

Sinds enkele weken hangt er op de MC en HIC in Leidschendam, en bij de receptie in Zoetermeer, een gele “tip en top bus”.  Onder het motto “Laat ons weten wat je ervan vindt!” vraagt de Cliëntenraad aan cliënten en naasten van clienten om complimenten en verbeterpunten op te schrijven  en in de bus te  stoppen.  Bij de bussen hangen rekjes met formulieren hiervoor.
Je kunt je naam erbij zetten, maar het kan ook anoniem.  Ook medewerkers kunnen ons tips en tops laten weten.

We gaan de punten die in de bussen komen onderling en met het management bespreken.
De uitkomsten zetten we op onze website https://clientenraden-rivierduinen.nl/.
Wie zijn contactgegevens heeft gegeven krijgt persoonlijk bericht.

Er komen nog bussen in het DAC en in het hoofdgebouw in Leidschendam.

De cliëntenraad Leidschendam /Zoetermeer komt op voor de belangen van cliënten van GGZ Rivierduinen in de regio.  De raad wil daarvoor volgen hoe iedereen de zorg ervaart. Vandaar deze actie met de tip en top bussen.
We streven er ook naar om  af en toe de afdelingen te bezoeken en de spiegelgesprekken bij te wonen. Daarvoor zoekt de raad nog versterking.
Dus als je  iemand kent die wellicht in de CR wil meedoen, dan horen we dat ook graag.

Je kan het tip-en-top formulier hier ( http://clientenraden-rivierduinen.nl/wp-content/uploads/2023/01/Formulier-ideeenbus.pdf ) downloaden om te printen en in te vullen en in de bussen te doen.
Je kan ook mailen naar clientenraadlz@rivierduinen.nl