Glazen Deuren

body_bg

Glazen Deuren

Bent u wel eens dwars door een glazen deur gelopen? Ik niet en ik hoop u ook niet. Ik heb me laten vertellen dat het een nare ervaring kan zijn. U bent er wel even zoet mee, met de gevolgen, terwijl er dezelfde dag nog een nieuwe deur is geplaatst (*).

Pasgewassen glazen deuren zijn ook gewoon verraderlijke dingen. Je ziet ze amper of niet en het is verleidelijk om te kijken naar wat je tegemoet komt. Misschien word je ook wel afgeleid door je eigen weerspiegeling, in positief of negatief opzicht. Menig behandelaar bij Rivierduinen weet het nodige over reflectie te vertellen.

Hoewel het dwars door glazen deuren lopen nooit helemaal voorkomen kan worden, zijn er wel degelijk mogelijkheden tot de preventie van de uitwassen ervan. Een olijk-vrolijke sticker op de deur heft de transparantie op. De deur continu op een kier laten staan ook. Goed opletten kan nooit kwaad. Thuis op de bank blijven zitten is altijd een optie, maar relativeer deze schijnveiligheid maar snel: de meeste ongelukjes vinden binnenshuis plaats, met of zonder glazen deuren.

Sta in ieder geval even stil bij de gedachte dat de meeste glazen deuren ‘ook maar wat doen.’

Komende, gerelateerde onderwerpen: glazen plafonds – draaideurpatiënten – mindful managen 2.0 – stoplicht op rood en toch doorrijden – Glassex.

(*) Bij degelijk intern floormanagement.

[spider_facebook id=”2″]

4 reacties op “Glazen Deuren

  1. Een zeer transparant kijkje in de gedachten van deze schrijver.
    Hoewel goed voor een grinnik en een glimlach rond de lippen blijf ik als lezer enigszins in twijfel achter. Het staat er allemaal glashard maar waar wil de schrijver nu naar toe, behalve niet door een glazen deur? Wellicht mijn tekortkoming en kijk ik dwars door de glasheldere pointe heen?

    Ik ben wel benieuwd naar het vervolg over de doordraaiende draaideurpatiënten die hun draai niet kunnen vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.