Boeken

In sommige cliënten van Rivierduinen schuilt een groot schrijftalent. In Debbie Mahieu, bijvoorbeeld. Zij schreef al een aantal boeken over Timothy en zijn ervaringen bij GGZ Rivierduinen.

Deel 1: Ik, Timothy. Tussen zin en waanzin.
Maak in deze semi-autobiografie kennis met de hoogbegaafde Timothy en zijn mysterieuze leefwereld, waarin de Snake Princess een centrale rol speelt. Deze jonge, hoogbegaafde zestienjarige maakt al vroeg in zijn leven kennis met de jeugdpsychiatrie. Noch Timothy, noch zijn omgeving hebben door dat hij in een psychose beland is. De Snake Princess, listig als ze is, leidt hem mee in haar leefwereld en zal Timothy’s leven helemaal op zijn kop zetten. Zal Timothy – gediagnosticeerd met psychose en borderline – het redden? Of belandt hij in de waanzin van het leven?

Deel 2: Ik, Timothy. In de ban van.
Timothy heeft een borderline persoonlijkheidsstoornis en hoort door een psychose stemmen in zijn hoofd. Daardoor komt hij voor de tweede keer in zijn leven in aanraking met de psychiatrie en wordt hij opgenomen bij de GGZ. Hij ligt wederom in de houdgreep van een psychose en is overgeleverd aan depressie. Tegelijkertijd is hij zich bewust van zijn kwetsbaarheid, aangezien de stem van zijn overleden moeder hem aanzet allerlei gevaarlijke dingen te doen. Uiteindelijk komt hij op een gespecialiseerde afdeling terecht. Die opname helpt hem zijn leven weer op te pakken. Op die manier kan hij weer functioneren in de grote, boze buitenwereld.

Debbie schrijft over zichzelf: “Geboren in het Belgische Kortrijk (1983) in een doorsnee Vlaams gezin leek alles me voor de wind te gaan: succesvol op school, veel vriendinnen, redelijke jeugd. Tot op mijn zeventiende, toen de depressie toesloeg. Op mijn negentiende ruilde ik België voor Nederland om in Leiden te studeren en in de hoop dat mijn psychische problemen in België zouden achterblijven. Helaas. Vele opnames volgden elkaar op, met wisselende resultaten. Uiteindelijk heeft een opname van een jaar met een intensieve behandeling mijn leven weer op de rails gezet.”

De boeken zijn te bestellen via www.boekscout.nl