Oost West

Rijnveste_bouwbord

Er bestaan diverse lijsten met ingrijpende gebeurtenissen die stress kunnen veroorzaken, zo’n soort stress die in je haarvaten kruipt en vervolgens tot een depressie leidt. Hoog op dergelijke lijsten staan steevast moeilijke momenten zoals het verlies van dierbaren en echtscheidingen. En verhuizingen.

Een jaar geleden werd die grote, witte kolos achter het station, het nieuwe Rijnveste, officieel in gebruik genomen. Een ‘state of the art’ gebouw, van alle gemakken voorzien, afgezien van degelijk internetbereik, levende planten, waterdichte plafonds en duidelijke wegwijzers.

Het nieuwe Rijnveste is sindsdien een verzamelplaats voor verschillende disciplines, van (gesloten) opname tot poliklinische behandeling, van ADHD tot Zwaarmoedigheid. Losse locaties verdwenen grotendeels en cliënten moesten hun oude stekkie inruilen voor een centraal gebouw. Stress. Als cliëntenraad hebben we meegedacht en het proces in de gaten gehouden. Individuele gevallen zijn opgemerkt en gebundeld om tot grotere lijnen en scherpere opmerkingen te kunnen komen. Wij houden U niet in de gaten, maar hoe U wordt behandeld, hoe U wordt verplaatst.

We zijn inmiddels een jaar verder, maar helaas kunnen we nog niet genieten van een teruggekeerde, welverdiende rust. Rivierduinen als overkoepelende organisatie in de regio gaat afslanken. Nog niet alle ingrepen zijn bekend, maar er zal weer verhuisd gaan (moeten) worden. De bezwaren zijn bekend, de pijnpunten eveneens; gelukkig hebben we een jaar kunnen oefenen en bijsturen.

Ook als bezoeker van Rijnveste wordt U niet met rust gelaten. In de loop van 2014 vindt een herindeling en herschikking van verdiepingen plaats. Het kantoor van de cliëntenraad? Bij binnenkomst rechts langs de trap, schuifdeuren door, stukje rechts, eerste deur links. Tot snel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.