Blogs

Feest

TeddybeerIk ben bijna veertig en ik slaap met een teddybeer. Dat wil zeggen: in een hoek van mijn oude twijfelaar staat een beer, een vrij grote. Om een van zijn poten zit een stuk touw geknoopt.

In mijn leven speelt steeds of noodzaak of malligheid een allesbepalende rol. Malligheid staat overigens niet gelijk aan spontaniteit. Ik ben een planner, waarmee ik niet wil zeggen dat zaken, situaties, mensen mij niet kunnen overkomen. Maar ik doe wat ik kan.

Lees verder 

Een bizar gesprek 

echtscheiding“Goedemorgen!”

“Goedemorgen!”

“Wij willen je even spreken, omdat wij denken dat het beter is dat je gaat scheiden van je huidige echtgenoot en vervolgens trouwt met één van de aantrekkelijke mensen uit ons assortiment.”

“Huh?”

“Het is algemeen bekend dat mensen die getrouwd zijn, gelukkiger zijn dan mensen die als single door het leven gaan. En daarom willen wij dat u met één van onze mensen trouwt.”

“Ik begrijp het niet goed, ik ben toch al getrouwd?”

Lees verder 

Glazen Deuren

body_bgBent u wel eens dwars door een glazen deur gelopen? Ik niet en ik hoop u ook niet. Ik heb me laten vertellen dat het een nare ervaring kan zijn. U bent er wel even zoet mee, met de gevolgen, terwijl er dezelfde dag nog een nieuwe deur is geplaatst (*).

Pasgewassen glazen deuren zijn ook gewoon verraderlijke dingen. Je ziet ze amper of niet en het is verleidelijk om te kijken naar wat je tegemoet komt. Misschien word je ook wel afgeleid door je eigen weerspiegeling, in positief of negatief opzicht. Menig behandelaar bij Rivierduinen weet het nodige over reflectie te vertellen.

 Lees verder

 De Cliënt is Koning 

clovis-1-koning-der-frankenAls u als potentiële klant bij Rivierduinen binnenloopt, om cliënt te worden, heeft u al een verwijzing van uw huisarts achter de rug. Zo niet, dan blijft het dagverse en immer wisselende aanbod onbereikbaar en mag u meteen weer naar buiten. Aan de deur wordt niet verkocht. Ook mét een verwijzing bent u nog niet automatisch klant of cliënt. Eerst vindt het officiële eerste gesprek (ook wel intake of kennismakingsgesprek genoemd) plaats met een behandelaar die wellicht uw eigen behandelaar gaat worden. Makkelijker kunnen we het nu even niet maken.

Lees verder

Oost West

Rijnveste_bouwbord

Er bestaan diverse lijsten met ingrijpende gebeurtenissen die stress kunnen veroorzaken, zo’n soort stress die in je haarvaten kruipt en vervolgens tot een depressie leidt. Hoog op dergelijke lijsten staan steevast moeilijke momenten zoals het verlies van dierbaren en echtscheidingen. En verhuizingen.

Lees verder

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.