Werkgroepen Poli en Acute Psychiatrie

1979181_783245681698494_2750647179440905067_o

De zorg van Rivierduinen is organisatorisch onderverdeeld in een viertal zorgfuncties: Acuut, Poli, Wijk en Herstel Voorzieningen (= wonen). Binnen de cliëntenraden houden sommige leden zich specifiek bezig met een van deze onderdelen.

Wat doet de werkgroep Acuut? 
Eén van de twee acute opnameklinieken van Rivierduinen zit in gebouw Rijnveste in Leiden. Vanuit ons kantoor kijken we er bijna naar binnen! Regelmatig lopen we er naar binnen om de opgenomen cliënten te laten weten wat de cliëntenraad voor ze kan betekenen.
In Rijnveste zit ook de Psychiatrische Eerste Hulp (PEH) van Rivierduinen. Vanuit het hele regio brengt de politie mensen met verward gedrag naar deze opvang. Onder de zorgfunctie Acuut valt ook de crisisdienst en de IHT teams. De bieden intensieve behandeling thuis – zowel ter voorkoming van een crisis, als om cliënten sneller vanuit de kliniek weer naar huis te kunnen laten gaan. Ook de tussenschakel tussen kliniek en thuis, de acute dagbehandeling (ADB), wordt door de werkgroep Acuut meegenomen in de werkbezoeken.
De acute hulp heeft nog het meeste te lijden onder alle bezuinigingen. De werkgroep is blij met de directie mee te kunnen denken over een aanpak die de zorg voor de cliënten zoveel mogelijk ongemoeid laat.
Wat doet de werkgroep Poli?
De werkgroep Poli maakt zich vooral zorgen over de wachttijden. Waarom lijkt die op sommige locaties zoveel langer te zijn dan op andere? Verder denkt de werkgroep kritisch mee met de initiatieven die worden uitgerold om de doorstroming van cliënten te bevorderen. Zet deze de cliënten niet teveel onder druk?
Ook wordt nagedacht over manieren om met de ambulante cliënten van de polikliniek in contact te komen. Deze cliënten zijn voor een cliëntenraad lastig te bereiken. Ze komen gedurende enkele weken of maanden telkens maar voor een uurtje of een dagdeel per week naar een locatie van Rivierduinen en hebben dan al genoeg aan hun hoofd. Hopelijk kunnen zij toch bereikt worden als de informatie in de wachtkamers en op de website wordt verbeterd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.