Werkgroep Poli en Acute Psychiatrie

1979181_783245681698494_2750647179440905067_o

 

Wat doet de werkgroep Acuut? 
Vanzelfsprekend bezoekt de werkgroep Acuut nog steeds de opgenomen cliënten in de klinieken om ze een hart onder de riem te steken. Verder wordt er meegedacht over de vormgeving van de crisisdienst in de regio en het IHT team. Dat is het team dat “Intensive Home Treatment” gaat geven, oftewel een intensieve behandeling thuis biedt. Dit is zowel ter voorkoming van een crisis, als om cliënten sneller vanuit de kliniek weer naar huis te kunnen laten gaan. Ook de tussenschakel tussen kliniek en thuis, de acute dagbehandeling (ADB), wordt door de werkgroep Acuut meegenomen in de bezoeken.

 

Wat doet de werkgroep Poli?

De werkgroep Poli heeft de laatste tijd de bereikbaarheid van de verschillende locaties onder de loep genomen. Klopt de informatie in de brieven die Rivierduinen naar de cliënten stuurt wel? Ook is onderzocht hoe er van de wachtkamers gebruik kan worden gemaakt om in contact te komen met de ambulante cliënten van de polikliniek. Deze cliënten zijn voor een cliëntenraad lastig te bereiken. Ze komen gedurende enkele weken of maanden telkens maar voor een uurtje of een dagdeel per week naar de polikliniek en ze hebben dan al genoeg aan hun hoofd. Hopelijk kunnen zij toch bereikt worden als de informatie in de wachtkamers wordt verbeterd.

Daarnaast is de werkgroep poli ook betrokken bij “de route van Clara”. Clara is de denkbeeldige model-cliënt van Rivierduinen. Het is de bedoeling dat alle cliënten van Rivierduinen in alle vestigingen even gastvrij worden onthaald en overal dezelfde juiste informatie krijgen, bijv. over de ROM of hoe het eerste gesprek verloopt, of over e-health.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.