Reactie op brief RvB n.a.v. negatief advies commissie Verplichte Zorg

verplichte zorg

De Centrale Cliëntenraad heeft de reactie van de Raad van Bestuur op het verzwaard negatief advies ten aanzien van het voorstel voor het instellen van een commissie Verplichte Zorg ontvangen. De Centrale Clientenraad is verbaasd over de opstelling van de Raad van Bestuur.

In de adviesaanvraag van 22 september 2014 vraagt de Raad van Bestuur advies ten aanzien van het instellen van de commissie Verplichte Zorg. In de reactie van 28 januari 2015 op het advies van de CCR  stelt de Raad van Bestuur echter: “Op zich zijn de taakstellingen en reglementen daarom niet adviesplichtig conform de WMCZ”. Het argument daarvoor is dat er geen beleid wordt gemaakt in deze commissie. In dezelfde brief geeft de Raad van Bestuur echter aan dat het hier om “de structuur gaat waarbinnen dit beleid (gerefereerd wordt aan het terugdringen van dwang en drang) kan worden ontwikkeld”.

De Centrale Cliëntenraad is van mening dat;

  • De Raad van Bestuur op 22 september de Centrale Cliëntenraad om advies heeft gevraagd over het instellen van de commissie Verplichte Zorg.
  • De commissie Verplichte Zorg tot doel heeft beleid te ontwikkelen en bijdraagt aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg.
  • De Centrale Cliëntenraad verzwaard adviesrecht heeft op basis van artikel 3 lid 1 j uit de WMCZ (De systematische bewaking, beheersing of verbetering van de kwaliteit van de aan cliënten te verlenen zorg)

De Centrale Cliëntenraad vraagt derhalve om nietigverklaring van dit besluit en verzoekt de Raad van Bestuur om met de Centrale Cliëntenraad hierover op korte termijn in overleg te treden.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.