Symposium 2016 Ervaringsdeskundig – en nu?

CCR Symposium over
ervaringsdeskundigheid – de dag en het vervolg

Ervaringsdeskundigheid wordt in de ggz steeds belangrijker. Op 7 april raakten de ruim 100 deelnemers aan het symposium nog lang niet uitgepraat. Daarom kreeg het symposium een vervolg op 23 juni.

foto log ccrOp 7 april 2016 organiseerde de Centrale Cliëntenraad van GGZ Rivierduinen een symposium met als titel Ervaringsdeskundig – en nu?
Iedereen die zijn ervaringen binnen de GGZ op een positieve manier wilde inzetten was van harte welkom om mee te praten en ruim 100 mensen gaven gehoor aan de uitnodiging.

Gastsprekers Irene van de Giessen (Hersteltalent), Marja Griffioen (bestuursadviseur) en Anja Gouwerok  (Centrumadviseur Herstel en Ervaringsdeskundigheid GGZ Rivierduinen) spraken vanuit verschillende invalshoeken over de positie van ervaringsdeskundigen in de ggz.
Voor de presentatie van Irene van de Giessen klik hier
Voor de presentatie van Anja Gouwerok klik hier

Daarna werd in de vorm van een wereldcafé aan zes tafels verder gediscussieerd over thema’s als: de dagelijkse praktijk van een ervaringswerker, de route naar werk, welke herstelactiviteit past bij jou?

Nog lang niet alle ervaringen en ideeën waren gehoord. Daarom werd er op 23 juni verder gepraat. Herma Kamphuis leidde de spiegelgesprekken waarin een antwoord werd gezocht op de vraag welke plaats ervaringsdeskundigheid binnen Rivierduinen zou moeten krijgen.  Verslag spiegelbijeenkomst ervaringsdeskundig en nu 23 juni 2016