Forum

Hier kunnen de leden van de Clientenraden discussiëren over onderwerpen.Via “geef een reactie” onderaan kan iedereen een bijdrage leveren aan de discussie. Je kunt ook op een reactie reageren via beantwoorden” .

Stelling

De toename van verwarde mensen op straat is het gevolg van de bezuinigingen in de GGZ

 

12 gedachten over “Forum

 1. De bezuinigingen bieden ook nieuwe kansen. Er zijn heel veel initiatieven gestart om mensen een zinvolle dagbesteding te geven. Movens gaat op twee plekken in Leiden een opvang voor mensen uit de ggz openen en ook het inloophuis is er nog.

 2. De toename van verwarde personen zou ook verklaard kunnen worden door het toegenome aantal ontslagen medewerkers die na jaren trouwe dienst aan de kant zijn geschoven als de eerste beste uitzendkracht en nu doel- en werkloos over straat zwalken op zoek naar zinvolle dagbesteding…

  1. Kom als 50-plusser maar eens aan het werk, je bent gewoon te duur. Dat daar allemaal kennis tegenover staat vergeten ze voor het gemak. Mag het wiel weer door de jongere generatie worden uitgevonden.

 3. Er wordt verhoudingsgewijs veel meer bezuinigd op de geestelijke gezondheidszorg, dan op de somatische. Terwijl door de crisis het aantal mensen dat in de problemen komt alleen maar toeneemt. Dat zullen niet allemaal mensen zijn die verward over straat gaan lopen, maar er is wel veel minder opvangmogelijkheid en de wachtlijsten worden overal langer. De zelfmoordcijfers nemen ook toe, logisch dat dan ook het aantal verwarde mensen toeneemt.

 4. Er zijn steeds meer mensen, terwijl het aantal straten niet verhoudingsgewijs meegroeit. Het valt dus eerder op. Hetzelfde geldt voor verwarde mensen bij de bushalte, maar daar hoor je dan weer niemand over en dit terwijl het aantal bushaltes juist afneemt.

 5. Die Schippers moeten ze zelf eens opsluiten, die is zelf hardstikke gek en dan kan ze zien wat ze allemaal kapot heeft gemaakt.

 6. De stelling klopt niet, want er wordt geen verschil gemaakt tussen mensen die verward zijn door een psychiatrisch probleem of door teveel alcohol drinken of het roken van wiet of Alzheimer en dementie. Ook van suikerziekte kan je heel verward raken. Het gaat dus helemaal niet altijd om iemand met een psychose of schizofrenie.

 7. De zorg is nu eenmaal onbetaalbaar geworden in Nederland en de kosten voor ggz zorg zijn nog sneller gestegen dan de rest. Minister Schippers kan niet anders dan een korting opleggen, en dat is niet erg, want de instellingen hebben geld genoeg. Mensen thuis zorg bieden is echt het beste dat we kunnen doen en veel goedkoper dan opgenomen worden.

 8. Er is helemaal niets meer en als je dan niet meer kunt dan gooien ze je in de cel. En kan komt zo’n agent je vertellen dat je niet terug mag komen. Ze geven tegenwoordig iedereen de schuld ervan, maar dat klopt niet.

 9. Ja dat is toch logisch. Je mag nog maar een paar dagen naar de kliniek en dan moet je weer naar huis. Die open afdelingen van vroeger waren er niet voor niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.