Meldactie GGZ!!

Protest_578x387

Er vinden bezuinigingen plaats in de GGz. Onlangs heeft Rivierduinen het ontslag van honderden personeelsleden aangekondigd. Cliënten en hun naasten maken zich ongerust, zeker omdat zij tot nu toe niet worden geïnformeerd over wat de praktische gevolgen van dit ontslag zijn voor hun zorg. Zorgbelang Zuid-Holland en de samenwerkende Regionale Cliënten Organisaties GGz (RCO’s) starten daarom gezamenlijk een meldactie.

Meld ons wat u als cliënt (of naaste) merkt van de veranderingen en bezuinigingen op de geestelijke Gezondheidszorg (GGz) en jeugd-GGz. Dit kan bijvoorbeeld onzekerheid over de voortzetting van een behandeling zijn, toegenomen wachttijden of onduidelijkheid over de vervanging van de behandelaar.

U kunt het melden via het digitale formulier op de website www.zorgbelang-zuidholland.nl Als u vragen heeft over het formulier kunt u bellen met Stichting ZON (ook ZON heeft een meldpunt !) , tel. (071) 514 74 21. Ten slotte kunt u op social media van u laten horen door de hashtag #meldactieggz te gebruiken.

Duidelijkheid en zichtbaarheid gevolgen
Zorgbelang Zuid-Holland en de Regionale Cliënten Organisaties GGz bundelen alle meldingen en bespreken dit waar nodig. We streven naar antwoorden en oplossingen op alle zaken die worden gemeld. Hiermee willen we bereiken dat er duidelijkheid komt voor cliënten en dat de problemen die de veranderingen met zich meebrengen zichtbaar worden.

Adressen Regionale Cliënten Organisaties GGz

Midden-HollandZOG MH

Tielweg 3

Gouda

Tel. (0182) 51 90 60 www.zogmh.nl

Zuid-Holland Noord Stichting ZON

Hooigracht 12

Leiden

Tel. (071) 514 74 21 www.zonzh.nl

Haaglanden Kompassie Regentesselaan 108

Den Haag

Tel. (070) 427 32 40 www.kompassie.nl

Rijnmond Basisberaad Rijnmond Batavierenstraat 15 Rotterdam

Tel. (010) 466 59 62 www.basisberaad.nl

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.